Első falatok
2007.05.20. 01:03
Sárgarépa püré, Sütőtök püré, Almapüré,Céklapüré
Sárgarépa püré
Hozzávalók: zsenge sárgarépa, burgonya
A burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és puhára pároljuk. A zöldségeket a főzőlével együtt turmixoljuk főzelékké. ☺Lehet csicsókával is készíteni. A csicsóka (szerintem) azért jobb, mert pürésebb lesz tőle az étel. Ráadásul a csicsóka édes, így jobban kihozza a sárgarépa édes ízét.
Sütőtök püré
Hozzávalók: sütőtök, burgonya
A sütőtököt sütőben puhára sütjük. Közben a burgonyát apró kockákra vágjuk, és puhára pároljuk. A sütőtök húsát a burgonyával és a főzőlével pürésítjük. Gyorsabb megoldás, ha a sütőtököt a burgonyával együtt főzzük. Ebben az esetben nem olyan édes a főzelék.
Almapüré
Hozzávalók: alma, burgonya (vagy csicsóka)
A burgonyát és az almát apró kockákra vágjuk, és külön edényben puhára pároljuk. A zöldségeket a főzőlével együtt turmixoljuk főzelékké. Ha csicsókával készül édesebb és könnyebb lesz a püré.
Céklapüré
Hozzávalók: cékla, csicsóka
A céklát és a csicsókát apró darabokra vágjuk, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi őket. Puhára pároljuk, a végén kevés főzőlével együtt pürésítjük. ☺Lehet burgonyával is készíteni. A csicsóka (szerintem) azért jobb, mert pürésebb lesz tőle az étel. Ráadásul a csicsóka édes, így nem kell külön édesítőszerrel ízesíteni a pürét.
|